S&P500: DrieHoeksLiefde

Gisteren heeft de DD een dagje haar mond gehouden. De reden? Precies een week geleden sloot de S&P500 op 3093. Gisteren op 3096. Range! Komt er vandaag wel beweging?

In de laatste DD van woensdag is een opmerking gemaakt over een lijn onder de bodems van vorige week vrijdag en afgelopen maandag. Deze oplopende lijn staat in onderstaande grafiek ingetekend. Zie dat de laagste koers van zowel de sessie van woensdag als de sessie van donderdag vrij netjes op deze lijn is gezet. Naast de oplopende lijn staat ook een lijn getrokken over de meest recente toppen. De combinatie van de lijnen maakt een driehoek. Gisteren is de S&P500 in de sloturen opwaarts uit deze driehoek gebroken. Zie titel van vandaag.

Nu stelt de theorie dat de delta van de driehoek geprojecteerd mag worden na een doorbraak. De delta bedraagt 28 indexpunten. Gemeten vanaf de doorbraak door de dalende lijn verschijnt dan 3122. In de DD van afgelopen dinsdag is op basis van een andere techniek al een ijkpunt berekend op 3114. Voor nu zet de DD slechts in op dit laatste niveau. Waarom? De RSI!

De indicator laat al dagen een zijwaartse slingerbeweging rondom haar midden-niveau van 50 zien. De verwachting luidt dat de RSI vandaag niet in staat is om boven OB te klimmen. En deze verwachting geeft aanleiding om slechts in te zetten op een beperkte aanscherping van de ATH.

Wat als blijkt dat de OB inderdaad uitblijft? De eerste steun ligt nu op de doorbroken dalende toppenlijn. Een scenario waarin de S&P500 na een ingecalculeerde sterkere start weer aangetrokken wordt door deze lijn is een reéel scenario. Zie dat de gemiddelde lijnen net onder de dalende toppenlijn starten. Dit impliceert een steunniveau en magneetniveau rond 3092. En daarmee is de cirkel weer rond. Want zoals al aangegeven sloot de S&P500 een week geleden op 3093.

Wordt Vervolgd!

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 15 november 2019 30 MinutenGrafiek

4 reacties op “S&P500: DrieHoeksLiefde”

  1. Floridaantje says:

    Waarde Geert-Jan,
    Dank voor uw DD.
    Vanwege de “nie” OB status van de RSI, fungeert dan de 3094 als tussensteun en de 3074 [ex-tussensteun bij
    de range 3064-3094] als steun (?)
    MVG.,
    Bert

  2. Geert-Jan Nikken says:

    Waarde Bert,
    …Dit impliceert een steunniveau en magneetniveau rond 3092…
    GRS Geert-Jan

    1. wh.giesen says:

      RSI inmiddels toch OB bij mij.

      mvg

  3. miked says:

    nou das lang gelee…3114 ‘vinkje’

Laat een reactie achter