S&P500: SchriKKen
Dat de S&P500 vanaf het koersniveau 2322 zou gaan herstellen was bekend. De kracht waarmee in de achterliggende dagen de weg omhoog weer is ingezet komt toch enigszins als verrassing. Gelukkig is de slotstand van dinsdag een oude bekende.
De verwachte hapering rond 2350 was gisteren van korte duur. Zeg maar gerust, die was er niet. De S&P500 is opgelopen tot aan de oude bekende 2358. Het gegeven dat zij gedurende de dag al hoger dan dit niveau is geweest geeft reden om rekening te houden dat de index niet direct in een rechte streep naar lagere niveaus hoeft te zakken. In de kleinste grafiek staat sinds gisteren een dalende trendlijn over de toppen van midden deze maand getrokken. Vandaag start deze lijn rond 2367. Een mogelijk uitstapje om deze lijn op te zoeken ligt op de loer. Hapering tegen of onder deze lijn, hetgeen de verwachting is, geeft reden om te veronderstellen dat de index genoeg hersteld is. Het eerste punt van focus wordt dan weer 2339. Daaronder 2322. Of dit laatste niveau vandaag al het koersenbord siert moet overigens wel worden betwijfeld. Wordt Vervolgd!
Voor mij persoonlijk schrikken en slikken. Kan ook niet altijd feest zijn. Moeilijke fase nu.
Waarde Geert-Jan,
Bedankt voor de DD.
Vertaal ik het goed dat de RSI een stijgende indicatie aangeeft naar hogere ijkpunten dan
de door u aangehaalde lijn 2367 zoals uw con-collega Art Cashin nu een “up cross” aangeeft
richting 2390 op basis van die RSI. Deelt u zo’n mening ?
Bedankt.
MVG.,
Bert
Beste Bert, ik heb Art Cashin (toepasselijke achternaam trouwens) gegoogled, maar vond niet zo snel een dagelijkse column van hem. Waar kan ik zijn commentaar vinden?
Alvast bedankt!
Waarde Taburger,
Die UBS-oude rot heeft geen DD’s. Verschijnt regelmatig op kabel CNBC (USA-editie).
Weet niet of u via ‘livestream’ deze zender kunt ontvangen in Holland.
MVG.,
Bert
Beste Taburger,
Idd. Art zal wel en mag wel op die leeftij massa’s Zwitserse Francs hebben gecashed.
Maar daar is hij niet meer geinteresseerd dan alleen maar in een speciaal ijsje met chocolade
topping ( “bramble cupcake” ) wat alleen maar in NYC te verkrijgen is.
MVG.,
Bert
Die van CNBC zag ik wel en zijn prima te ontvangen, net als bv Bloomberg.
Wat die topping betreft: die zal hij dan wel geregeld laten invliegen. Het zijn de kleine dingen die het hem doen… 😉
Beste Taburger,
Goed idee, ga hier ook een ijsje halen: ‘t is nu al weer boven de 26°C.
S&P is toch nu “hanging in there ( 2358-2362) “. Zie wel bij slot.
Bedankt!
MVG.,
Bert
Gelijk heb je Bert, geniet er van!