TradeIdee Ahold-Delhaize: Boodschappenmand wordt Lappenmand!
Ahold Delhaize staat de laatste dagen volop in de belangstelling. Het nieuws dat webwinkelgigant Amazon de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market overneemt deed de koers geen goed. Grote zorgen over de voor het supermarktconcern belangrijke Amerikaanse markt houden de koersontwikkeling al anderhalve week in haar greep. De recente winstwaarschuwing van de Amerikaanse branchegenoot Kroger had ook niet echt een positieve uitwerking op de koersontwikkeling van Ahold Delhaize. Dit omdat het fonds het merendeel van zijn omzet uit de Verenigde Staten haalt. De grote Amerikaanse supermarktketens krijgen steeds meer te maken met concurrentie van prijsvechters als Lidl en Aldi. Het kan dus weleens erg druk worden als ook Amazon zich via Whole Foods op de markt voor voedingsmiddelen gaat begeven. Althans, zo luidt de redenering van veel analisten.
ING greep direct in en haalde Ahold Delhaize van haar Benelux-favorietenlijst. Kredietbeoordelaar Moody’s bracht een korte termijn waardering uit op Prime-2. De andere ratings en outlook die Moody’s al eerder aan het Nederlands-Belgische supermarktconcern had verstrekt, blijven echter onveranderd.
Er zijn ook instituten die in de zware klappen juist mogelijkheden zien. Zo vindt KBC Securities de zware koersval van Ahold Delhaize overdreven. Het supermarktconcern heeft volgens deze partij ruimschoots de kennis en middelen om de groeiende concurrentie in de Verenigde Staten het hoofd te bieden. De angst voor de combinatie Amazon en Whole Foods is volgens de bank ook overdreven, omdat het om een relatief kleine speler in een heel specifiek marktsegment gaat.
In De WeekAftrap van week 25 en week 26 is Ahold Delhaize reeds uitvoerig besproken. Vandaag een concreet TradeIdee! We hebben voor jou de grafiek van Ahold Delhaize bekeken en komt tot de slotsom dat de vooruitzichten voor het koersverloop niet per saldo nu al positief zijn.
Ahold-Delhaize WeekGrafiekBijgesloten de grafiek van Ahold Delhaize. Sinds het laatste kwartaal van 2015 is een proces aan de gang waarbij het enthousiasme voor het aandeel langzaam maar zeker plaatsmaakt voor angst. De recente koersklap moet in deze beweging gezien worden als het slotstuk van de draai van optimisme naar pessimisme. De ingetekende trend- en hulplijnen duiden een groot koerspatroon welke in de theorie bekend staat als Hoofd Schouder patroon. De recente doorbraak van de neklijn vervolmaakt het patroon. Onder de koersgrafiek staat de RSI afgedrukt. De dalende lijn duidt de situatie dat deze indicator al langere tijd de hogere toppen in de koersontwikkeling niet ondersteunde. De indicator kan in deze dus gezien worden als een geduldige sluipschutter. Toen zij recent de trigger overhaalde werd de zwakte ondersteund door een eerste flirt met de OS-lijn sinds jaren.
Koerspatronen lenen zich voor de berekening van ijkpunt en richtpunten. Op basis van het ingetekende patroon kan een eerste koersdoel worden bepaald rond €14,00. De huidige koersverzwakking lijkt dus pas halverwege te zijn.
Lebbis en Jansen zagen het al in 2013. Pak dus je bonuskaart en doe je voordeel!
Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.
Goldman Sachs Turbo’s
|
Fundamenteel |
Technisch |
Opportunistisch |
Korte termijn |
|||
Lange termijn |
Goldman Sachs Ahold Turbo Short 19,23 | ||
Contraire visie |
Goldman Sachs Ahold Turbo Long 13,35 |